Her an trafikte tehlike ile karşılaşabilirsiniz.
Becerikli bir motosiklet sürücüsü kontrolü daima elinde tutar,
Olanlarla ve olacaklarla başa çıkabilir,
Zihni daima hazır, tepkileri otomatiktir,
Becerikli ve bilgilidir sorumluluk bilincine sahiptir.
Güvenli bir sürüş için gereken en önemli stratejilerden biride görünür olmaktır.
Farlarınızı gündüz açık tutmak sizlerin diğer sürüler tarafından da görünürlüğünüzü arttırmanıza sebep olacaktır. Fark edilir şekilde giyinmenizde önemlidir; Örneğin renkli giysiler kaskınızdaki ve montunuzdaki ışık yansıtıcı sistemleri kolay görünmenizi sağlayacaktır. Unutmayın görünür olmak sizin sorumluluğunuzdur.
Sürüş sırasında ne yapmak istediğinize önceden karar verin dönüş sinyallerinizi kullanarak diğer sürücülerin ne yapmak istediğinizi tahmin etmesini sağlayın ne yapacağınız konusunda yanlış fikirler edinebilmelerine sebep olmayın dönüşünüz bittiğinde sinyalleriniz hemen kapayınız eğer fark edilmediğinizi düşünüyorsanız uyarıda bulunun kornanızı kullanın.
Görünürlülük ve iletişim tüm motosiklet sürücülerinim
kullanması gereken stratejilerin başında gelmektedir. Bunlar kontrolü elimizde tutmanın birer parçalarıdır ve kontrol sadece görünebilmek değildir. Sorumluluk bilincine sahip bir motosiklet sürücüsü diğer araçları da fiziki olarak daima takip etmek zorundadır. Trafikteki durumu etkin bir şekilde değerlendirmesini sağlayabileceğiniz teknikler kullanın.
Bir motosiklet sürücüsünün görme ve görülme becerisini geliştiren tekniklerden biri güvenlik alanı adını taşır bunun amacı kendi aracınızla diğer araçlar arasında boşluktan bir yastık oluşturmaktır. Önünüzde arkanızda ve yanınızdaki araçlarla aranızda boşluk bırakın güvenlik alanı sadece trafikteki durumu daha iyi görmenizi sağlamakla kalmaz size çok önemli tepki verme süresi sağlar. Ayrıca bir kaçış yolu alternatif bir sürüş açısı sağlar.
Önünüzdeki araçla aranızda askeri iki 2 saniyelik mesafe olmalıdır; bu sizinle öndeki araç arasında tepki süresi kazandırır. 2 saniyelik takip mesafesini ayarlayabilmek için öndeki aracın geçtiği sabit bir nokta temel alınır ve önünüzdeki araç o noktayı geçtiği andan itibaren saymaya başlayın 88-89 saymayı bitirene kadar o noktaya ulaşamadıysanız gereken asgari süreyi sağlamışsınız demektir. Motosikletinizle seyir halindeyken önünüzdeki ve arkanızdaki araçlarla en az 2 saniyelik mesafeyi sağlayarak ideal bir durum oluşturulması gerekmektedir.
Ancak dikkate alınması gereken pek çok değişken vardır hava durumunun sizi olumsuz etkileyen etkilere çevreyi tanımadığınıza ve hızın daha fazla olduğu trafik koşullarına bağlı olarak 3 ya da daha fazla saniyelik takip mesafesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Seyir halindeyken gözlerinizle hiçbir nesneye 1 sn den fazla takılmasına izin vermeyin böylece gidiş hattınızı etkileyen her şeyden haberdar olmanız kolaylaşır. Seyir halindeyken daima en ileriyi izleyin böylelikle önünüzde gerçekleşecek bir olumsuzlukta
önceden tedbirinizi almanızı sağlayacaktır.
Çok şeritli yollarda mutlaka orta şeridi kullanınız.
Güvenlik alanı oluşturma- takip mesafesi-yolun taranması-şerit konumu belirleme, bunların hepsi güvenli sürüş için gerekli stratejilerdir tümü sizin sorumluluğunuzdadır.